Granola

 
Jag vill tipsa om en otroligt god granola som min mamma brukar göra och som jag tagit efter. Egentligen är det inte till att följa något recept när man gör sin egen granola, utan man tar vad man har i skafferiet och vad man tycker är gott helt enkelt.
       Jag brukar ha i havregryn, olika sorters nötter (hasselnötter, sötmandel), fröer (solrosfrön, pumpakärnor, linfrön) och ibland kanel. Detta blandar man sedan ihop på en bakpapperklädd plåt och ringlar över ca 1 msk flytande honung (eller efter tycke och smak) och vatten och lite olivolja så att det blir lite småfuktigt. In i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Viktigt att hålla koll och röra om då och då. Klart är det när det fått lite gyllenbrun färg och då är det bara att toppa med frukter och bär för sötman (gojibär, russin, ananas...). Ljuvligt gott på frukostbordet!

Kommentarer
Postat av: Hanna

vad kul att du har BF så nära mig! och jag vet känslan av att åka in och vara uppkopplad på ctg. De där sängarna är aldrig sköna heller, har fått så ont varenda gång, har varit inne 3 gånger för minskade rörelser. Men vad skönt att allt såg bra ut för dig! :) tänk att snart är den här! vet ni kön?

2016-01-11 @ 14:08:36
URL: http://medkarlek.blogg.se
Postat av: Paulina

Men mums! 😍 nu blev jag sugen på att göra egen granola!

2016-01-11 @ 15:50:03
URL: http://paulinaholmberg.blogg.se/
Postat av: fruborgenvik.se

åh va gott!!

2016-01-11 @ 21:47:52
URL: http://fruborgenvik.se/
Postat av: ISABELLA

Åh gott!!

2016-01-11 @ 22:05:50
URL: http://isabella.vione.se
Postat av: Anna

Ja, det där med att hålla koll på ugnen ;) Har lyckats glömma bort den någon gång och fått svart müsli, inte bara lite frustrerande!

Svar: Haha, det känner jag igen! ;D
Embla Sofia - UNG GRAVID

2016-01-11 @ 23:54:50
URL: http://annaskost.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback