Babymage

 
 
Imorgon går vi in i vecka 11. Helt otroligt! Om en vecka känns det som att vi kan pusta ut lite. Det kommer bli otroligt skönt. 
 
 
Mycket har hänt de senaste veckorna. Vi var på vårt första besök hos barnmorskan den 1 juni. Hon var väldigt söt och kom med mycket nyttig information. Hon bokade även in oss på både KUB-test och rutinultraljud i juli. Vi valde faktiskt att göra ett KUB-test efter många svängar fram och tillbaka. Det är ju ganska riskfyllt att göra ett sådant test, inte för barnet men för psyket. Testet går ut på att man tar några blodprov och däreftet ett ultraljud för att få reda på hur stor risken är att man får ett barn med Down syndrom. Är det en stor risk får man bestämma sig för om man vill gå vidare och göra ett fostervattenprov, som medför en stor missfallsrisk. Eftersom det är en liten risk att få ett negativt resultat när man är under 35 år och att det dessutom är gratis i Stockholm, så bestämde vi oss för att göra det. Så i torsdags var jag och tog blodprov och den 6 juli är det dags för ultraljudsdelen. Spännande!
 
Två veckor efter det är det dags för rutinultraljudet. 
 
Igår var det midsommar och i nästan sista sekund bestämde vi oss för att ta vårt pick och pack och åkte till Göteborg där vi firade en mysig midsommar med J's kompisgäng. En stor, nyrenoverad villa, 13 vuxna människor, en hund och två spädbarn på 3 veckor och 1 år. Fick en försmak för villa-livet. Stort hus, stor trädgård med all möjlighet för att bjuda hem ett gäng vänner på middag. I vår lilla 2:a känns det redan trångt när vi är fyra pers. Men skulle vi försöka skaffa oss en villa eller ett radhus i Stockholm så skulle vi antingen bli tvungen att ta ett stort lån eller flytta längre utanför Stockholm. Inget vi är villiga att göra.
 
Det blev även en stor dag för blivande farföräldrarna igår som fick veta vår lilla nyhet. Det var nervkittlande att berätta för dem. Nästa steg blir alltså att berätta för mina föräldrar men det tar vi när det är dags för semester om en månad.
 
Nu ska vi fortsätta vår mysiga midsommardag. Hoppas ni har en underbar midsommarhelg.