Vecka 35 (34+0 - 34+6)

 
BARNET

Fostret väger ungefär 2,4 kilogram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt och har oftast lagt sig med huvudet nedåt. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och slätare. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta, och huden är täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort att huden är vit och kletig av allt fett.

 

MAMMAN

Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbensbågen. En del gravida kan få ont över revbenen. Att sträcka på sig kan avlasta.

Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp vilket kan ge ont i ryggen. 

Bebisen trycker på överallt och det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det lite lättare att andas igen. 

 

FUNDERINGAR

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja läsa på lite om livet efter förlossningen också. Kolla in vårt tema om Barn och föräldrar. Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del om första tiden.

En del tycker att det är viktigt att prata om förväntningarna inför förlossningen. Andra vill mer ta det som det kommer. Fundera över hur du vill ha det. Många skriver ner sina önskemål, tankar och behov i ettförlossningsbrev. Det kan handla om speciella förlossningsställningar, eventuella rädslor, olika slagssmärtlindring, musik på rummet och liknande. 

Om du väntar fler barn än ett är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Mångatvillingar föds redan i vecka 36.

 

HOS BARNMORSKAN

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan, som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, mäter blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Ibland tar barnmorskan även ett extra urinprov eller blodvärde. Om barnet ligger med rumpan neråt gör barnmorskan en extra kontroll veckan därpå. Om barnet fortsätter att ligga med rumpan neråt blir du inbokad för ett vändningsförsök, oftast på ett sjukhus. En läkare lägger då händerna utanpå magen och försöker vända barnet till huvudläge. Ett vändningsförsök är frivilligt.

 

Kommentarer
Postat av: Släpp taget. följ flödet

Intressant!! Är snart ifatt haha så då vet jag vad som komma skall :) Hoppas du mår bra överlag trots stor och tung mage :)

2015-12-10 @ 12:04:11
URL: http://tovanz.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jag har precis lagt upp videon på bloggen med hela victorias secret fashion show 2015, full video:) om du inte vill vänta tills det går på tv

http://fashionjoint.se/2015/december/victorias-secret-fashion-show-2015.html#comment

2015-12-10 @ 16:43:01
URL: http://Www.fashionjoint.se
Postat av: idasofia Anonym

FIna bilder du har på din blogg! Är det en app du har som visar så klara bilder på bebisen i magen?
Var handlade du dina grav.kläder? vet att det upplevs svårt att hitta fina sådana

Svar: Tack! Bilderna på foster kommer från en app som heter Pregnancy+. Jag har faktiskt knappt köpt några gravkläder alls. Jag lever på ett par gravidbyxor, långa svarta linnen, koftor och långklänningar ;)
Embla Sofia

2015-12-11 @ 21:08:08
URL: http://ljuvagoteborg.blogg.se/
Postat av: Bea

Åh, så mysigt <3 Minns tillbaka till den tiden man var en lite tjockis: älskade den stora magen!
Bråkade med barnmorskan, som sa att det skulle bli en tjej. Nu får flickebarnets Mormor sticka i rosa. Hon hade minsann 40 års erfarenhet... så visst skulle det bli en tjej ;)
ICKET, det blir en grabb, sa jag. HAH! Har nu världens finaste kille på snart 15 bast <3
Stort lycka till med allt kring Din bebbe! <3

2015-12-12 @ 16:37:40
URL: http://beabus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback