Tillbakablick - 9 månader

 
Nu när det inte är så långt kvar, börjar man tänka på hur hela denna resan började. Jag har små minnesbilder av den tiden för snart 9 månader sen som ploppar upp lite nu och då. 
 
2 maj. Första tecknet. Jag var som vanligt ute i sista sekund och plåtade mitt examensarbete som bara några dagar senare skulle bedömas. Men allt var inte som det skulle...
     Efter att ha kört mitt pass på gymmet var jag helt slut i kropp och sinne och tanken på att jag skulle åka hela vägen till Sigtuna för att plåta dessa bilderna med modell och hela köret, gjorde att jag mitt på Gullmarsplans tunnelbanestation bröt ihop i en gråtfest. Efter massor utav uppmuntran från Jakob, befann jag mig på pendeln till Märsta, kissnödig som satan! Och på tal om kissnödig, det försvann inte. Inte ens efter en tripp ut i skogen för att göra mina behov. Nej, två timmar senare var jag lika kissnödig igen. Första tecknet.
 
Veckan därpå. 4-10 maj. Examensveckan. Såklart ingen nykter historia. Där och då tog jag mitt sista glas vin. Öl. Cider. Drink. Och var överlycklig att efter 2 år av slit kunna kalla mig "yrkesfotograf"! 
     Jag lurade i min vän att jag var gravid. 4 dagar lyckades jag hålla på det. Och det var nog för att jag själv faktiskt denna gången trodde på mig själv som jag lyckades hålla i det så pass länge. Innerst inne kände jag det nog på mig...
 
11 maj. Plusdagen. Natten innan hade jag haft en konstig dröm. Jag drömde att jag var gravid, och inte så lite heller. Jag var redo att föda och när värkarna satte igång vaknade jag med ett ryck. Jag berättade för Jakob och skrattade. 
     Mensen var en dag sen och jag hade bestämt mig för att gå upp tillsammans med Jakob på morgonen på min lediga dag för att ta ett test, utan J's vetskap. Jag betraktade testet en lång stund innan jag konstaterade att det nog var negativt. När Jakob hade åkt, plockade jag fram testet igen och granskade. Då och där på stickan syntes ett ytterst svagt andra streck och jag kände hur mitt hjärta började rusa. 
     Hur jag sedan berättade för J har jag skrivit om här.
 
Nu har 8 månader gått och vi har 9 dagar till beräknad förlossning. Då kändes allt så långt bort. Jag minns att vi samma vecka vi fick veta, gick runt i någon sorts mild chock och jag vet att i alla fall jag hade svårt att sova vissa nätter. Med tankar om hur det skulle bli som surrade.
     Idag har chocken lagt sig för längesen och jag minns knappt hur det var innan. Innan hela grviditeten. Nu är det en sån självklarhet och vi ska bli föräldrar inom 3 veckor!

Kommentarer
Postat av: Frida - Vita Villan

Intressant att läsa hur din resa började! Spännande att det snart är dags! Håller tummarna och hoppas att allt går bra!

Svar: Tack snälla! :)
Embla Sofia - UNG GRAVID

2016-01-11 @ 18:48:19
URL: http://fridsingen.blogspot.com
Postat av: Emmelie -Mamma till två, ssk-student och kär.

Åh vad kul och läsa om hur det gick till i början, tänk att de snart är dags =)

Svar: Ja, det är helt otroligt! Man inser nu när det är dagar kvar, att tiden faktiskt har gått riktigt fort! :)
Embla Sofia - UNG GRAVID

2016-01-12 @ 07:07:31
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Cissi

Å vad spännande!

2016-01-12 @ 12:44:24
URL: http://nastanperfekt.blo.gg
Postat av: GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen

Så himla spännande! Rätt häftigt ändå, tänk att det växer ett helt liv inom dig :)

Sv: Otroligt gott!

Svar: Ja, det är ganska sjukt när man tänker att det faktiskt ligger en fullvuxen bebis i magen nu, och att det är samma lilla varelse som var någon ynka centimeter för några månader sen :D
Embla Sofia - UNG GRAVID

2016-01-12 @ 15:21:37
URL: http://goforfit.se/
Postat av: Anna

Så spännande! Graviditeten och förlossningen är bland det häftigaste jag varit med om, vilken power man känner!

Hur mår du? Går allt bra? :D

Svar: Det kan jag absolut tänka mig! Vilken mäktig känsla att få upp sitt barn på bröstet och inse att man nyss gjort något fantastiskt! Åh vad jag längtar :)Jag mår bara bra, isch! Förutom att jag fortfarande är gravid och att alla organ i hela kroppen är mosade, och man bara längtar efter att det ska sätta igång! Annars är det toppen haha :D Kram!
Embla Sofia - UNG GRAVID

2016-01-13 @ 08:20:49
URL: http://qtee.blogg.se
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Åh så kul att få läsa, nu är det inte långt kvar! :D

Svar: Nä, det är det verkligen inte. Den dagen man väntat på i snart 9 månader är snart här och ser man tillbaka så inser man hur jäkla snabbt tiden har gått :)
Embla Sofia - UNG GRAVID

2016-01-13 @ 09:21:06
URL: http://spontan.blogg.se
Postat av: Ellinor Brockman

Åh det är så roligt att läsa om dina upplevelser! :) Jag längtar själv till den dagen jag får uppleva det, måste vara så mäktigt att få se det första positiva testet!

Svar: Åh, det är en helt fantastiskt upplevelse. Även om det inte var planerat så var det en sjukt bra känsla och pirr i magen när plusset kom. Det går nog inte riktigt att beskriva :)
Embla Sofia - UNG GRAVID

2016-01-13 @ 09:39:38
URL: http://ebrockman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback